Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι βετεράνοι..... BISMARCK vs ES-KA

Όπως είχα υποσχεθεί θα προσπαθήσω μέσα από αυτό το blog να παρουσιάσω και ποδήλατα τα οποία παραμένουν σε original μορφή αλλά και σε μάχιμη κατάσταση. Αυτά τα ποδήλατα δεν είναι πολλά και είναι αρκετά σπάνια και φυσικά περιζήτητα από τους γνώστες καθώς τα περισσότερα από αυτά  πετάχτηκαν...άλλα υπέστησαν βανδαλισμούς ή άλλα υποβλήθηκαν σε αναπαλαιώσεις και βρίσκονται πια  να φυλάσσονται ''αποστειρωμένα'' σε συλλογές. Υπάρχουν όμως και κάποια όπως προανέφερα, που τα έχουν λίγοι τυχεροί ιδιοκτήτες οι οποίοι παρόλο που οι περισσότεροι δεν είναι συλλέκτες τα έχουν διατηρήσει στην αρχική τους μορφή και τα συντηρούν εδώ και πολλά χρόνια  στην original κατάσταση τους με πολλή συναίσθημα και περίσσια φροντίδα.
    Οι   παρακάτω φωτογραφίες απευθύνονται σε γνώστες των κλασικών ποδηλάτων και δεν είναι για αυτούς που τους αρέσουν τα γυαλιστερά  ποδήλατα, καθώς είναι λίγοι αυτοί που θα χάζευαν ένα τέτοιο ποδήλατο στο δρόμο αφού για τον πολύ κόσμο είναι ..... ξεβαμμένα και γραντζουνισμένα.
Ας περάσουμε όμως στην παρουσίαση των  ποδηλάτων........
Όσοι διαβάσατε τον τίτλο και περιμένετε ένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα στις δύο εταιρείες μάλλον θα σας απογοητεύσω.... γιατί πολύ απλά θα ήταν ιεροσυλία και δεν θα μπορούσα να βάλω κανένα από τα δύο δεύτερο, καθώς έχουν και τα δύο αποδείξει την ποιότητά τους εδώ και μισό αιώνα.
Παρέα στην ίδια οικογένεια για πολλά χρόνια αφού τα είχαν δύο αδέλφια...

 Τα ποδήλατα ανήκουν και τα δύο στον καλό μου φίλο Γιάννη ο οποίος τα κληρονόμησε εδώ και αρκετά χρόνια από δύο θείους του οι οποίοι δεν βρίσκονται πια εν ζωή. Και τα δύο ποδήλατα είναι στην αρχική τους μορφή και συνεχίζουν να γράφουν πολλά χιλιόμετρα στα χέρια του Γιάννη αφού και ο ίδιος είναι δεινός ποδηλάτης.... επίσης τα ποδήλατα έχουν και ίδιο χρώμα, αφού και οι δύο παλιοί ιδιοκτήτες τους ήταν ..... παναθηναϊκοί.

Ο Γιάννης.... ανάμεσα στα δύο καμάρια του.
Τα ποδήλατα είναι και τα δύο αγορασμένα στις αρχές της δεκαετίας του 60 από τους θείους του και το μεν Bismarck έχει δουλέψει σε εμπορικό μεταφέροντας κουβέρτες στα χωριά γύρω από το Ναύπλιο  το δε Es-ka ήταν σε γεωπονικό γραφείο μεταφέροντας τον άλλο θείο που ήταν γεωπόνος στις διάφορες δουλειές του.... όπως μου ανέφερε ο Γιάννης και τα δύο ποδήλατα ήταν εξαρχής προσεγμένα αφού και οι δύο τα φρόντιζαν, και μπορεί φυσικά να έχουν γράψει πάρα πολλά χιλιόμετρα ήταν όμως προσεκτικοί και δεν τα κακομεταχειρίζονταν. Μου είπε επίσης πως τα έβλεπε αυτός τότε που ήταν πιτσιρικάς όταν έρχονταν στο σπίτι του με τα ποδήλατα για επίσκεψη..... ''μου φαινόντουσαν θηρία Γιώργο..... σαν διαστημόπλοια!! '' όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε. Μου είπε ακόμα για το δέσιμο που έχει με το Εs-ka καθώς με αυτό μετέφερε την μάνα του στο νοσοκομείο όταν ήταν άρρωστος ο πατέρας του....
   Το Bismarck φοράει κέντρα union στεφάνια dunlop, και φρένα τιμόνι phillips ενώ το Es-ka έχει κέντρα   weco στεφάνια shhurman, και επίσης τιμόνι φρένα phillips. Όπως καλά καταλάβατε... τα ποδήλατα  χώρια την καλή συντήρηση ξεχειλίζουν και τα δύο από ποιότητα..... και φυσικά αυτό μεταφράζετε στον δρόμο με άνετη και ομαλή κύλιση με εκείνο το βαρύ πάτημα που έχουν νοιώσει μόνο αυτοί που έχουν καβαλήσει ένα τέτοιο κειμήλιο.
Πιο ...''πλουμιστό'' το Bismarck........ 
 Καλό βράδυ.......


....λιτό αλλά εξίσου ουσιαστικό και το ΕS-KA
Γερμαναράς με τα όλα του το Bismarck
ανά πάσα στιγμή έτοιμα ..... και για πολλά χρόνια ακόμα 
..το Bismarck φοράει μια lepper 

.....ενώ το Es-ka μια παλιά brooks παρακαλώ!


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.